Жителі Хмельниччини мають знати: глобальний карантин через коронавірус може тривати кілька років

Вірус почав мутувати, і через вакцина проти нього може виявитись безсилою

16186

Британські та американські учені одночасно прийшли до невтішного висновку: боротьба з коронавірусом  може затягнутися, принаймні, на кілька років. На жаль, ця недуга виявилась набагато підступнішою, ніж можна було собі уявити.  Вірус уже розділився на три окремі види: китайський, європейський та американський. Відповідно,  спільної вакцини від нього тепер не може бути. А доки вчені зможуть створити захист від існуючих трьох видів, невідомо скільки ще мутацій цієї біди може виникнути.

Учені кажуть, що вся проблема в мутаціях білка Spike, Саме він відповідає за проникнення коронавірусу в клітини людського організму. На сьогодні вже відомі три його мутації. Причому та, що зараз лютує в Європі, включаючи й Україну – найгірша. Вона посилює вплив коронавірусу, дає гірші ускладнення і дуже нетривалий імунітет. Тобто людина, яка вже перехворіла на коронавірус, може запросто інфікуватися ним знову. При цьому легені у неї вже вражені і не працюють на повну силу. Тобто, цей вірус може стати міною уповільненої дії, яка поставить під загрозу існування людства як такого.

Читайте також: Кількість хворих коронавірусом на Хмельниччині зросла

Отже, надія на колективний імунітет, на яку уповають медики усього світу, може луснути, як мильна бульбашка. А боротьба з коронавірусом затягнеться не на пів року і не на два роки, як передрікали у песимістичних прогнозах, а, принаймні, на декілька літ.

" " " "