Жителі Хмельниччини мають знати: наближається чергове підвищення цін на газ

У ТОВ "Хмельницькгаз Збут" попередили про підвищення тарифів на блакитне паливо з січня 2021 року

1803

Вже починаючи з січня наступного року для споживачів Хмельниччини зростуть ціни на газ та сягнуть майже 10 гривень за кубометр. Про це повідомила прес-служба ТОВ “Хмельницькгаз Збут”.

Так, у грудні 2020 року ціна одного кубометру блакитного палива дорівнює8,87555 гривень, а вже з січня 2021 року вона підвищиться до 9,91361 гривень.

При цьому у прес-службі відомства зазначають, що наразі можливість для придбання споживачами газу за ринковою ціною штучно обмежена через непрозорість процесу продажу ресурсу, котрий добувають державні компанії.

В той же час експерти з Секретаріату Енергетичного Співтовариства Європейського Союзу вже неодноразово наголошували на необхідності обов’язкового збуту блакитного палива, добутого українськими компаніями, прозорим шляхом через біржу. Тільки тоді можна буде забезпечити справедливу ринкову ціну на газ для населення.

Читайте також: Хмельничани мають знати: у Хмельницькому зросте тариф на холодну воду

“Наразі вартість газу з врахуванням доставки до кордону України на TTF складає понад 9 тис. грн за тисячу кубометрів. До цієї суми потрібно додати ще тариф на транспортування газу магістральними газопроводами  (164 грн) і націнку постачальника, що необхідна для підтримки роботи мережі відділень, кол-центру, онлайн сервісів, друку та доставки рахунків за газ”, – наголосили у Хмельницькгаз збуті.

" " " "