Жителі Хмельниччини мають знати: Польща приймає заробітчан без обсервації

У сусідній державі пропадає врожай ранніх ягід

4884

Польща готова із розпростертими обіймами зустрічати гастарбайтерів із України, повідомляє польське видання rmf24. Працівникам зі сходу, які прибули на сезонні роботи, не треба  буде попередньо проходити карантин.

Про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський. За словами польського чиновника, східняки, які приїдуть до Польщі на сезонні роботи, не муситимуть проходити  двотижневої обсервації. Вони зможуть відразу приступати до роботи.

До такого ризику польські фермери вимушені вдатися через те, що пропадає врожай. Через пандемію коронавірусу сезонні працівники не змогли вчасно заїхати до Польщі, і це сильно вдарило по аграрній галузі країни. Тому уряд намагається хоч якось допомогти фермерам.

“Ми до кінця не знаємо, якими будуть масштаби явища і скільки цих робітників зі східного кордону приїде в Польщу”, – каже міністр.

Водночас держава не може забезпечити фермерам тестування їхніх працівників на коронавірус. Адже немає законних підстав для використання державних коштів для потреби приватних фірм. Тому або фермери тестуватимуть новоприбулих робітників за власний кошт, або відразу залучатимуть їх до роботи на свій страх і ризик.

Читайте також: До відома безробітних Хмельниччини: Польща поновлює візи для заробітчан

Однак це не стосується решти галузей, в яких немає сезонних робіт. Там новоприбулі працівники муситимуть проходити двотижневу обсервацію.

" " " "