Жителі Хмельницького, нарешті, мають змогу потрапити на кладовище

Вже від сьогодні автобуси курсуватимуть до кладовища в Шаровечці

1262

У Хмельницькому жителі міста, нарешті, матимуть змогу дістатися кладовищ. В місті відновлюють пасажирський транспорт, який курсуватиме до місць вічного спокою, розташованих у мікрорайоні Ракове та в Шаровечці, йдеться на сайті міської ради.

Цьогоріч через карантин поминальні дні, що мали бути після Великодня, перенесли на Троїцьку батьківську поминальну суботу, яку за календарем відзначають 6 червня. Міська влада очікує у ці дні великого напливу людей на міські кладовища.

Отже в суботу, 6 червня, курсуватимуть спецрейси автобусів, які довозитимуть людей до кладовища у Шаровечці та раківського кладовища.

До кладовища у Ракове курсуватимуть два автобуси  середньої місткості між кінцевою зупинкою громадського транспорту “Вулиця Довженка” і цвинтарем. Автобуси ходитимуть у суботу з 9-ї ранку до 15-ї години.

Водночас курсуватимуть 8 великогабаритних автобусів між зупинкою “Катіон” і кладовищем у Шаровечці.

“Крім цього, заплановано продовження руху тролейбусів, які курсують за маршрутами № 4 “Катіон – Ракове” та № 4А “Катіон – Ракове”, до кладовища Шаровечка та збільшення кількості тролейбусів на маршрутах № 3 “Озерна – Ракове” та № 7 “Катіон – Ракове”, – пишуть на сайті міськради.

Жителі міста також матимуть змогу дістатися кладовищ, або впорядкувати могили рідних, і за кілька днів до поминальної суботи.

Так, вже від сьогодні, 3 червня, по 5 червня включно автобусний маршрут № 52 “Катіон-Ракове” доїжджатиме до кладовища в Шаровечці.

Від зупинки “Завод Катіон” цей маршрут відправлятиметься в такий час: о 9.55; 12.35; 14.25; 16.15; 18.00.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському знову заборонили комунальний транспорт

Крім того, до кладовища в Шаровечці буде на ці дні подовжено маршрути автобусів, в яких кінцевим пунктом зазначено “Завод Катіон”.

Міська влада також нагадує правила, яких слід дотримуватися пасажирам і водіям міського транспорту в період карантину.

Усі пасажири обовязково мають бути в масках. Крім того, водії не мають права брати пасажирів на стоячі місця, усі мають сидіти. Усі транспортні засоби після перевезення пасажирів мають проходити санітарну обробку.

" " " "