ЖИТЕЛІ СЕЛА КРЕМІННА ГОЛОСУВАЛИ ЗА ПЕРЕХІД МІСЦЕВОЇ ЦЕРКВИ ДО ПЦУ

224

Понад 200 людей зібрались у будинку культури села Кремінна. На порядку денному – зміна підпорядкування місцевої церкви. Серед присутніх – і священники ПЦУ, і настоятель та прихожани УПЦ (МП). Хоча свою приналежність до країни агресора  віряни заперечують. Кажуть, моляться за воїнів та люблять свою країну.

Жителі кажуть, церква побудована понад 30 років тому. А в її будівництві брав участь так чи інакше кожен житель села. Тому вирішувати питання про перехід треба зважено та цивілізовано.

Проте холоднокровного обговорення у стінах будинку культури не вийшло. Прихильники МП повторювали – церква українська, тому ніякий перехід не потрібен.

Ані факти, ані те, що зараз відбувається в країні не переконали прихожан храму, у тому, що перехід церкви – не проста формальність.

Священник місцевого храму, який має прихильність і в прибічників ПЦУ і в прихильників УПЦ МП не зміг прийняти вольове рішення. Каже, не хоче чвар і розбрату у селі.

Проте перехід храму у підпорядкування ПЦУ так і не відбувся. За результатами  письмового голосування, віряни УПЦ МП дали на 15 голосів більше. Проте погодились на компроміс – служба у храмі відтепер проводитиметься українською.

" " " "