Жителі Тернопільської «взули» забудовника: суд знову скасував потрібну для проведення будівництва документацію.

738

Жителі Тернопільської «взули» забудовника: суд скасував потрібну для проведення будівництва документацію. Мова про містобудівні умови та обмеження – папірець, який є основним для отримання дозволу на зведення будинку – так звану декларацію на початок будівництва. Перемогу люди поки що не святкують, адже, десятиповерхівка під їхніми вікнами продовжує зростати. Кажуть, не розуміють, чому контролюючі органи закривають на це все очі, адже, певні, за законом, будівництво має бути зупинено.

Бойові дії припинено – на Тернопільській – холодна війна. Якщо раніше жителі будинку блокували будівництво, сьогодні не чинять жодного фізичного спротиву. Охорона, будівельники – всі на місці.

Нагадаємо, із забудовником на Тернопільській воюють уже 5 років. Люди кажуть, не відступають, адже, всерйоз переймаються долею власного дому. Розповідають, стара п’ятиповерхівка зведена на плавунах, а, отже, може поїхати. Аби не опинитися на вулиці, за цей час пройшли чи не всі кола пекла. На прийомі у мера, до прикладу, були не один раз.

Зважаючи на мерську пораду, люди пішли до суду. Його, до речі, виграли. Мова про містобудівні умови та обмеження – папірець, який є основним для отримання дозволу на зведення будинку. Його скасували.

Люди кажуть, із цим питанням не раз зверталися до ДАБІ. Замість того, аби діяти, контролери посилаються на Департамент архітектури. Мовляв, зробити нічого не можуть, бо структурний підрозділ міськради не надає оригіналів документів. Як вияснилось у суді, їх там і справді немає.

В самому ДАБІ про даний факт чомусь не згадують. Хоча, як і жителям Тернопільської, натякають, будівництво припинити не можуть, бо не мають на це підстав – суд скасував стару містобудівну документацію.

У ДАБІ запевняють, усе, що в їхніх силах роблять. На будівництві провели ледь не усе літо.

Люди кажуть, словам очільниці ДАБІ не вірять. Адже певні, у забудовника – порушення на порушенні. Одне з суттєвих – зміна цільового призначення земельного наділу.

До слова, рішення про зміну цільового призначення – колегіальне – приймається на сесії міської ради.

До слова, позов проти міської ради жителі Тернопільської також виграли. Нещодавно суд зобов’язав муніципалітет призначити та провести громадські слухання проекту коригування генерального плану. Підставою стало неврахування думки жителів Тернопільської під час зміни цільового призначення даного земельного наділу.

 

 

 

" " " "