Жителів Хмельницького запрошують на парад вертепів

Святкове дійство відбудеться сьогодні на головній вулиці міста

1201

Сьогодні, 8 січня, у Хмельницькому відбудеться парад вертепів. Захід почнеться о 16-й годині від універмагу “Дитячий світ” на Проскурівській, розповідає “Є”.

 

Парад вертепів у Хмельницькому пройде вже вдруге. Перший – відбувся у минулому році і був таким собі тестом на життєздатність ідеї. Ідея виявилася життєздатною, її жваво підтримали хмельничани, тож цьогоріч від неї відмовлятися не стали, і сподіваються, що цьогорічне дійство було ще більш масовим.

Торік у параді взяли участь близько трьох десятків вертепів, створених освітніми і творчими закладами обласного центру. Вони об’єднали в святкову ходу кілька сотень хмельничан. Цьогоріч міська влада також сподівається, що ядром вертепної ходи стануть творчі колективи освітянських і культурних закладів міста, каже начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков.

Читайте також: У Хмельницькому виставили колекцію старих ялинкових прикрас: захоплення і ностальгія

Однак влада сподівається, що до ходи долучаться й інші  містяни. На парад запрошують усіх охочих. Вдягайте костюми казкових різдвяних  персонажів, якщо маєте. Якщо немає відповідного вбрання, його можна виготовити нашвидкуруч. Вивернутий старий кожух, хустка із бабусиної скрині, дідові валянки – усе це може згодитись для створення казкового образу. Треба лише бажання і трохи фантазії.

Отож ходу збирають до 16-ї години. Вже у 16-й, під щедрівки і колядки, вона вирушить вулицею Проскурівською до головної ялинки міста, де на сцені співатимуть колядок. Зі сцени хмельничан також привітає зі святом Духовна рада Хмельницького.

" " " "