Жителька Хмельниччини “вигідно” продала свою сукню: шахраї вигребли з картки її батька усі заощадження

Дівчина вирішили продати свою випускну сукню, яка вже їй не була потрібна

857

На Хмельниччини інтернет-аферисти спритно обвели навколо пальця недосвідчену юну дівчину, яка вирішили продати свою випускну сукню, інформує сектор комунікації поліції Хмельницької області.

16-річна юнка із Віньковець уже відгуляла свій випускний, і сукня була їй більше не потрібна. Тож дівчина вирішила продати її, виставивши оголошення на одному з відомих сайтів продаж. Ціну на сукню виставила невисоку, то сподівалась, що із покупцями проблем не буде. Власне, так воно й сталося.

Учора, 7 червня, близько 1-ї години ночі (!) дівчині зателефонувала незнайомка, та сказала, що хоче купити її сукню. Покупниця вже й начебто переказала гроші за сукню дівчині на картку, але платіж чомусь не пройшов. Тому вона попросила дівчину заповнити невеличку анкету із даними своєї картки, що та і зробила.

Причому картка була не її, а батькова (очевидно, в 16-річної дівчини ще немає своєї платіжної карти). Відразу після цього з батькової картки пропали усі заощадження – близько 40 тисяч гривень.

Зрозумівши, що її ошукали аферисти, дівчина негайно зателефонувала до поліції. А поліцейські, у свою чергу, негайно звернулися в банк. Банк заблокував рахунок, на який надійшли гроші з батькової картки. Зараз поліція вивчає обставини справи.

Читайте також: У Кам’янці шахраї збирають гроші, прикриваючись іменем місцевого священника

А краянам не зайвим буде ще раз нагадати: НІКОМУ НЕ РОЗГОЛОШУЙТЕ НІЯКИХ ДАНИХ СВОЄЇ КАРТКИ! Звісно, номер картки можна дати, щоби справжній покупець мав куди переказати гроші. Але більш нічого ні покупцеві, ні продавцеві знати про вашу картку не потрібно.

Крім того, за будь-якої підозри, що з вашим банківським рахунком хочуть вчинити шахрайські дії, телефонуйте правоохоронцям або в службу безпеки банку.

" " " "