Жителька Летичева за 5 тисяч винайняла у Карпатах неіснуючий котедж

501

Омріяний відпочинок для жінок виявився зіпсованим.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції у Хмельницькій області.

“До відділу поліції в Летичеві звернулась 31-річна жителька одного із сіл з повідомленням про шахрайські дії. Потерпіла разом з подругою планувала відпочинок в Яремче. 27 листопада на досить відомому сайті вона переглядала оголошення про оренду житла в цьому місті. Одне оголошення її зацікавило. Летичівчанка зателефонувала за вказаним номером, домовилась про приїзд на конкретні дати і перерахувала 5 тис. грн.”, – інформує поліція.

Приїхавши на відпочинок, жінки зрозуміли, що потрапили на гачок шахраїв. Адже у Яремчі вказаної вулиці, насправді, не існує. Очевидно, що телефон “орендодавців” уже знаходився поза зоною досяжності. Повернувшись додому, потерпіла одразу звернулась із заявою до поліції.

Працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Наразі тривають слідчі дії.

Поліцейські звертаються до жителів Хмельниччини бути більш обачними при дистанційній оренді житла. Ось декілька порад як не потрапити на гачок зловмисників:

  1. Уважно переглядайте оголошення — чим довше воно на сайті, тим це надійніша пропозиція. Якщо день-два — подумайте.
  2. «Загугліть» адресу — чи насправді є такий будинок.
  3. Перевірте фотографії. Якщо вони надто привабливі та різного розміру — вони, ймовірно, взяті з мережі.
  4. Найкраще — поїхати та оглянути житло. Якщо немає такої можливості — попросити орендодавця скинути вам якомога більше фото з різних ракурсів і копії документів.
  5. Прочитайте відгуки в Інтернеті.

" " " "