Жителям Хмельниччини на замітку: фейк про гроші від Зеленського

У мережі запустили фейк про те, що президент роздає кожному українцеві по 15 тисяч гривень. Поліція застерігає громадян, щоб не "велись" на таку примітивну брехню

2927

Особливою вигадливістю шахраї не відрізняються. Тому алгоритм дій у них залишається незмінним: пропонують одержати великий грошовий виграш, цінну річ, несподіваний бонус. Щоправда при цьому “везунчик”, якому нечувано “пощастило” на  такий дарунок долі, має внести невеличку страхову суму на певний рахунок. І відразу після того на нього посиплеться манна небесна.

Цього разу  на роль “діда Мороза” призначили президента. Через “Фейсбук” та “Інстаграм” спритники  посилають на неіснуючий у природі Указ президента України яким кожному громадянину обіцяють 15 тисяч гривень, розповідає  apostrophe.

Читайте також: Кам’янець-Подільскі копи розповіли, як протидіяти шахраям: актуально для всіх

Той, хто хоче одержати цю суму, має зареєструватись на сайті, пройти якесь там опитування і , і після того, сплатити  150 гривень обов’язкового платежу. Бо без нього, мовляв, свої 15 тисяч не одержиш ніяк.

150 гривень порівняно до обіцяного виграшу сума невелика, тож “піпл” охоче переказує ці гроші і з нетерпінням потирає руки. А найдивовижніше, що після усіх випадків подібних, хрестоматійних, шахрайств, усе ще знаходяться люди, які готові вестись на таке і переказують свої гроші.

Аби все виглядало переконливіше, шахраї розмістили на своєму сайті навіть скріншоти президента  у компанії його дружини і телеведучого Дмитра Комарова,  в яких вони начебто рекламують нову акцію.

 

" " " "