Злочинці також на карантині. Кількість кримінальних правопорушень в Україні суттєво зменшилися

997

Злочинці також на карантині. Кількість кримінальних правопорушень в Україні суттєво зменшилися. В Уряді кажуть, що вдвічі знизилася статистика пограбувань. Позитивні зміни криміногенної ситуації помітили і волинські правоохоронці.

Нині патрульні працюють посилено. За останній період отримали понад тисячу викликів щодо порушення карантину. Склали – 66 протокролів. Для більшості волинян це обійшлося – попередженнями, однак були й ті, хто постали чи ще постануть перед судом.

За порядком на вулицях Луцька стежать не лише правоохоронці, але й нацгвардійці. Окрім цього, українське законодавство дозволяє займатися патрулюванням ще й громадським формуванням. Власне, у Луцьку вже кілька років це робить  “Самооборона Волині”.

Чергують, зазвичай, троє-четверо людей, іноді в складі є й поліцейські. Патрулюють з вечора до світанку. Олександр Ніколайчук розповідає: порушників і справді поменшало. Пояснює це тим, що закрили нічні заклади та й на вулицях не так багато людей. Попри це, за ніч можна натрапити на майже десяток нетверезих водіїв.

Під час нічних патрулювань “Самооборона Волині” щоразу виявляє лучан, які вживають алкоголь на вулиці. Іноді, люди реагують агресивно. Не один раз пошкоджували службовий автомобіль. Спочатку з пияками намагаються провести профілактичну роботу, але коли справа доходить до кулаків – без поліції не обходиться.

" " " "