Зміни до бюджету, квартири для АТОвців та кадрові зміни в освіті. У Хмельницькій міській раді відбулась чергова сесія.

1347

34 мільйони гривень на нові тролейбуси, 2 мільйони на квартири АТОвцям – депутати міської ради внесли зміни до цьогорічного бюджету. На чергову сесію міської ради винесли 64 питання. Серед основних тем – кадрові зміни в рядах директорів шкіл та завідувачів ДНЗ, підготовка навчальних закладів до нового навчального року та покращення сфери ЖКГ.

Чергова сесія міської ради відбулась у Хмельницькому. Говорили в основному про зміни в цьогорічному бюджеті. Депутати перерозподілили додаткові кошти – а це більше 165 мільйонів гривень.

Обговорили, вже не вперше, і придбання тролейбусів на автономному ходу. На закупівлю транспорту виділено майже 35 мільйонів гривень. Передбачалось, що за ці кошти місто закупить 4 тролейбуси з автономним ходом. Але очільник КП «Електротранс» Віктор Паламарчук запропрнував змінити формулювання проекту і забрати з тексту визначення «з автономним ходом» та конкретизацію кількості тролейбусів.

Як зазначив Віктор Паламарчук, таким чином міська влада себе перестрахує, адже в разі неспроможності мерії придбати дуобуси, не доведеться скликати позачергову сесію, аби вносити зміни. Крім того, чималу суму коштів виділили і на освіту. До 1-го вересня у навчальних закладах планують оновити кухонне обладнання та меблі, продовжать замінювати вікна. Та обновиться не лише матеріальна база, а й педагогічний склад кількох навчальних закладів. Більше ніж десятку хмельницьких директорів та завідувачам садочків не продовжать контракт.

Виділили з міської казни і кошти на квартири для АТОвців. 2 мільйони гривень підуть в першу чергу на придбання житла для інвалідів АТО.

 

 

 

" " " "