Зміни до виборчого законодавства розглядають у регіонах

949

Вітер виборів. Нині у Хмельницькому громадські діячі та політики обговорювали зміни до виборчого законодавства країни. Нагадаю, Виборчий кодекс нардепи вже ухвалили у першому читанні і тепер із понад чотирма тисячами правок, його опрацьовує спеціальна робоча група. Її керівник народний депутат – Олександр Черненко ініціював проведення дискусій із цих питань у регіонах країни.

Нардепи пишуть закони, та проводити вибори – людям на місцях. Тому очільник робочої групи, яка у Парламенті розглядає правки до Виборчого кодексу, вирішив у регіони. Тут зустрічається із громадськими діячами й місцевими політиками – збирає практичні проблеми й шукає їхні рішення.

Втім, на місці робоча група не стоїть. Олександр Черненко сподівається – у вересні-жовтні Верховна Рада таки проголосує за нове виборче законодавство. Із чотирьох тисяч правок вже розглянули чверть.

Та ці «екзотичні ініціативи» відбирають такий дорогоцінний час. А його, щоби проголосувати за виборче законодавство, обмаль. Йдеться про запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками.

За нової системи висуванці однієї політсили матимуть і внутрішню конкуренцію. А вона, як відомо, має здатність поліпшувати якість.

" " " "