ЗНО-2020: випускник звичайної сільської школи випередив усіх ліцеїстів та гімназистів

Цьогоріч кількість учасників, які склали тести на 200 балів, зросла порівняно з минулим роком на 63%

949

В Україні вже відомі результати основної сесії ЗНО, на яку цьогоріч зареєструвалося 379 493 абітурієнти. Про це повідомили на брифінгу щодо результатів ЗНО та початку вступної кампанії у  Міністерстві освіти і науки України.

У звіті вказується, що кожне проведене тестування відбулося без серйозних порушень та зі строгим дотриманням санітарно-епідеміологічних норм.

Так, цього року українські абітурієнти мали можливість зареєструватися на 4 тестування. При цьому 2 предмети були обов’язковими. Це українська мова та література, а також історія України чи математика. Інші два предмети – на вибір. Серед  них були біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, іспанська, німецька та французька мови.

Загальна кількість проведених тестувань сягнула 913 995, що складає 74,5% від запланованої кількості.

Як і в попередні роки, у цьому році найбільша кількість тестувань була проведена з таких предметів як українська та література, історія України та математика. Трохи меншою популярністю відзначились географія, англійська мова та біологія. Найменше ж абітурієнтів зареєструвалося на природничі науки – фізику і хімію, а також на інші іноземні мови – іспанську, німецьку та французьку.

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет зазначив, що, хоч цього року тестів склало менше абітурієнтів, ніж очікувалося, але серед них виявилося більше відмінників, у порівнянні з попередніми роками.

“Кількість осіб, які набрали максимальний тестовий бал і отримали оцінку 200 балів цього року, — 447, це більше на 63%, ніж минулого. Найбільше “відмінників” із математики —  142 особи. На другому місці — англійська мова, 84. Кількість учасників, які отримали найвищий бал з фізики, — 60, тоді як минулоріч їх було лише 4. Крім того, один з учасників — учень звичайної сільської школи — набрав рекордну кількість балів із чотирьох предметів: українська мова і література — 200 балів, математика — 200 балів, англійська мова — 199 балів, фізика — 196 балів. Ми вітаємо всіх відмінників”, — зазначив Сергій Шкарлет.

Дивіться також: Ток-шоу “Момент істини”. Як скласти ЗНО на відмінно?

Як зазначалося вище, тестування були проведені у порядку строгих санітарно-епідеміологічних вимог, щоб не допустити ймовірного розповсюдження коронавірусу серед абітурієнтів. Так, усіх, у кого фіксували температуру тіла більшу ніж 37,2 градуси, не допускали до тестування. Те ж саме стосувалося і тих, у кого фіксували чіткі ознаки ГРЗ. Загалом з таких причин до тестування було не допущено 127 осіб. Усім їм нададуть можливість пройти тестування у рамках додаткової сесії.

" " " "