Зоозахисники Хмельницького вимагають покарати отруювачів собак

1179

Людині – ліки, собаці – смерть… У Хмельницькому зоозахисники вимагають покарання для комунальників, які вірогідно потруїли собак Сталося це 3-го жовтня у районі Заготзерна. Тоді два чоловіка, як виявилося потім працівників «Спецкомунтарнсу», пригощали псів-безхатьків якоюсь їжею. А вже за годину цих самих тварин у агонії привезли до ветеринарної клініки. Одного собаку врятували, іншого – ні. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Аби його не перекваліфікували на адміністративне – під стіни поліції міста прийшли зоозахисники.

Пані Наталія живе у районі Заготзерна. Там підгодовує собак-безхатьків. Каже, бачила як в агонії тварини вмирали 3-го жовтня після того, як працівники «Спецкомунтрансу» давали якісь ласощі собакам.  А вже за годину ось що відбувалося із чорним собакою.

Чоловіків, котрі годували бездомних собак на відео хмельничани знають на ім’я.

Спочатку у клініку в Раковому, тоді у районну – в Шаровечку. Там їх рятували від отрути.

Ветеринари кажуть, це вже далеко не перший такий випадок. За останній рік налічують понад дві сотні подібних отруєнь. Рятують тільки половину. Дивуються, що роблять це люди, котрі мали б оберігати тварин.

Вони – більше не працюють у комунальному підприємстві. Так коментує цю ситуацію Хмельницький міський голова.

А може й понесуть кримінальну відповідальність. Поліція таки відкрила провадження за цим фактом, та підозрюваних не називають.

Зоозахисники вважають справою честі довести справу до логічного завершення – за злочин мають понести покарання.

 

" " " "