Зурочена М-12: на Хмельниччині так і не приступили до ремонту головної дороги

Тепер уже турки не можуть розпочати ремонту міжнародної траси, за який бралися китайці

2552

На Хмельниччині і цьогоріч справа з ремонтом злощасної міжнародної автодороги М-12, мабуть, не зрушить з місця. Замість китайців, які за два роки нічого не зробили на тій дорозі, тепер реконструкцією цього відрізка дороги займатиметься турецька компанія “Онур”.

Ще на початку червня минулого року Світовий банк, який фінансує ремонт цієї дороги, розірвав контракт із китайською фірмою Xinjiang Communications construction Group Co.,Ltd, що не змогла здійснити реконструкцію ділянки дороги від села Голосків Летичівського району до кордону міх Хмельниччиною і Вінниччиною.  А цьогоріч був проведений новий тендер на виконання цих робіт, в якому одержав перемогу турецький підрядник.

Турки мали приступити до ремонту 1 липня цього року. Однак із якихось причин вони роботу не розпочали. Про це повідомив на своєму брифінгу голова ОДА Дмитро Габінет, пише НГП.

Отже реконструкція 40-кілометрового відрізку міжнародної траси знову під питанням. Дорога, яка виявилась “не по зубах” китайцям, тепер не дається і туркам. Так, ніби що пророблено тим сорока кілометрам.

За більше, ніж півтора роки, китайці спромоглися розпочати реконструкцію лише на  3,9 кілометра цієї дороги, але їздити по тій відремонтованій ділянці неможливо, тому що вони не поклали верхній шар асфальту. Тепер чомусь і турки не можуть цього зробити.

Читайте також: Злощасну “китайську” дорогу на Хмельниччині ремонтувативуть турки

За цінами 2017 року, коли було укладено угоду між українським урядом і Світовим банком, вартість робіт становила 38,5 мільйона доларів. Саме на таку суму була укладена угода. На скільки реальна ціна підскочила тепер, ніхто не знає. Ясно, що ця цифра й надалі зростатиме.

У китайців була тисяча і одна причина, через які вони не могли приступити до роботи. Які причини у турків – невідомо. А дорога, тим часом, і далі стоїть без ремонту.

" " " "