ЗУСТРІЧ ІЗ ГРОМАДОЮ

371

Дороги, освітлення та дозвілля для молоді. У Мацьківцях говорили про проблеми місцевих населених пунктів. Жителі поспілкувались з народним депутатом України Сергієм Лабазюком. Частину із озвученого можна вирішити на місцевому рівні, а от для решти – потрібна воля громади та представництво на державному рівні. Чого ж невистачає для безтурботного життя у приміських селах?

У будинку культури села Мацьківці людно. Жителі прийшли на зустріч і з народним депутатом України Сергієм Лабазюком. Колись самодостатня громада, а тепер частина Хмельницького. Проте жителі кажуть, інфраструктура тут не розвивається після об’єднання.

Староста додає, окрім ремонту доріг, тут є проблема із кадрами. Для роботи у сільському будинку культури для керівника потрібна вища освіта. Тому конкурс на цю посаду поки триває.

Здавалось би – сучасне село із добротними будинками. Проте усім місцевим уже допекли перебої із електроенергією. Виходять із ладу не лише електроприлади, під загрозою і освітній процес.

Що варто негайно змінювати – це механізм  розподілу коштів на проєкти у громадах. Адже і міські, і сільські  населені пункти мають бути у рівних умовах, наголосив нардеп.

Болюча тема для людей старшого віку – вартість комунальних послуг. Це питання щоразу звучить на зустрічах Сергія Лабазюка із громадами. Вплинути на приватні постачальні компанії місцева влада не може – адже то приватні структури.

" " " "