ЗУСТРІЧ З БІЗНЕСОМ

413

Від браку кадрів до ввізного мита та ПДВ. Народний депутат України Сергій Лабазюк зустрівся з представниками бізнесу. Місцеві підприємці озвучили питання, що їх турбують найбільше. Є спільні, як от зростання вартості енергоносіїв. А є ті, що стосуються лише окремої галузі. На Хмельницькій макаронній фабриці, до прикладу, не вистачає робітничих рук. Акумуляторний завод з Старокостянтинова проти сплати 5% ввізного мита, а Деражнянський молочний аргументує, аби ПДВ був нижче 20%. До чого домовилися та чи напрацювали шляхи вирішення проблемних питань?

На робочу зустріч прибули підприємці зі всієї області. У них є спільні проблеми, як от зростання вартості енергоносіїв, так і ті, що стосуються лише окремої галузі. Акумуляторний завод зі Старокостянтинова, до прикладу, як сировину використовує відпрацьовані акумулятори. Їх завозять з-за кордону і платять 5% ввізного мита.

На Хмельницькій макаронній фабриці – свої проблеми. Підприємство, як і більшість, турбує ріст енергоносіїв, а ще брак кадрів.

Деражнянський молочний завод також стурбований ростом енергоносіїв. А ще товариство хоче, аби ПДВ був нижче 20%. Це б дало можливість знизити вартість готової молочної продукції.

Питань у бізнесу – багато і вирішити їх без державної підтримки не вдасться. На робочій зустрічі з народним депутатом сформували ті, які турбують бізнес найбільше. Далі їх розглядатимуть у столичних кабінетах. Зустріч з профільними міністрами Сергій Лабазюк організує. Єдине, зробити це потрібно до того, як формуватимуть державний бюджет наступного року.

Тож далі справа за бізнесом. За тиждень підприємці мають окреслити проблеми та запропонувати шляхи їх вирішення.

" " " "