Зустрічі задля підтримки ветеранів АТО

483

Підтримка воїнів-ветеранів. У Хмельницькій обласній раді відбулась серія зустрічей за участі влади та представників громадськості для обговорення підтримки ветеранів АТО. Налагодження комунікації з ветеранськими організаціями та утворення ветеранського простору – ось головні цілі зустрічей.

Голова облради Віолета Лабазюк зазначила, робота із воїнами є надважливою і необхідною.

Наразі обласна рада долучається до створення ветеранського простору разом із  Хмельницькою міською радою, громадськими та благодійним організаціями. До слова,  на сьогоднішній день триває передача приміщення у користування та розробка проєктної документації.

Ветеранський простір стане своєрідним комунікаційним майданчиком між учасниками, сім’ями воїнів АТО та владою.

Днем раніше відбулася зустріч голови обласної ради  із заступником міністра у справах ветеранів України Олексієм Ілляшенко. ЇЇ учасники обговорили питання пільг для воїнів АТО та членів родин загиблих воїнів, забезпечення земельними ділянками та поліпшення умов проживання.

В рамках діючих програм соціальної підтримки членів родин загиблих у російсько-українській війні було виділено 100 тисяч гривень на надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям осіб, які були незаконно позбавлені волі. Разом з тим обласна рада передала Хмельницькій міській раді п’ять квартир для учасників бойових дій у рамках відзначення 30-ї річниці з Дня Незалежності України.

 

" " " "