ЗИМА В ДІЇ

461

Зима в дії. Перед Новим роком снігами та морозами вона нагадала про свою присутність у містах та селах. Декілька днів поспіль на дорогах був справжній автомобільний колапс. Вантажівки не здатні їхати через товщину снігу, а легкові авто злітають у кювети. Тож роботи у рятувальників, поліцейських та комунальників побільшало удвічі.

Зима нагадала про себе снігами. Від її початку рятувальники евакуювали зі снігових полонів понад 10 автомобілів. Допомагали також каретам швидкої та рейсовим автобусам. Декілька днів поспіль кількість снігу на дорогах збільшилась, тож лише за минулий тиждень допомоги у дснсівців просили близько 10 разів.

Найчастіше водї ігнорують застереження про погіршення погодніх умов і вирушають у дорогу. І це одна із  головних причин аварій, зазначають дснсівці. Також причиною автотрощ стає велика кількість снігу на шляхах, відтак автівки зносить у кювет або ж заносить на зустрічну смугу.

Рятувальники наполегливо рекомендуть дослухатися до прогнозу погоди та утримуватися від поїздок у снігопад та ожеледицю. Зараз у боротьбі зі сніговими заметами, у посиленому режимі, працюють і дорожні служби – на очистку шляхів виїхали понад 150 одиниць спеціалізованої техніки.

" " " "