СОНЯЧНА СТАНЦІЯ НА ДАХУ ВПУ

283

Починали із лавочок з зарядкою, тепер – планують відкриття цілої спеціальності. У вищому професійному училищі взяли курс на енергетичну незалежність та встановили маленьку сонячну станцію. Панелі розмістили на даху закладу, зараз вони заживлюють 3 класи. За роботою устаткування стежать з кабінету.

Принцип роботи та складові сонячної станції учні переглядають на спеціальному стенді. А завдяки наявності станції можна не тільки переглянути, а й так би мовити доторкнутись до обладнання. Загалом станція так надихнула учасників проєкту, що тепер у планах отримання ліцензії на відкриття нової спеціальності.

Задумка інтеграції теми сонячної енергетики для здобувачів освіти була давно. Разом із хмельницьким енергетичним кластером зацікавлені майстри працівники училища прийняли участь у грантовому проекті та отримали кошти на придбання та монтаж панелей.

Свій досвід встановлення та використання альтернативи у світі електрики представляли навіть закордоном на зібранні екологічних ініціатив.

Тож попереду як у працівників училища так і здобувачів освіти цілий енергетичний космос, який незабаром відкриється для них.

" " " "