Майбутнє лісу у твоїх руках. Підсумки тижня .

1546

Подбай про майбутнє – посади дерево. Вчергове в нашій області  триває акція «Майбутнє лісу у твоїх руках».  Молодь, громадськість та держслужбовці  засадили ділянку модриною , дубами та дугласією. Остання порода досить унікальна – в нашій області вперше з’явилися  насадження цього хвойного дерева.

Майже 2 гектари  після планової рубки нині  активно поновлюються. В рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» десятки людей, серед них і держслужбовці,  взялися за інвентар. Перед цим – майстер-клас  від лісників.

Кожному – по відру із саджанцем. Вони вартують грошей, тож  якість посадки контролюють  лісники. Запитуємо у держслужбовців, як різниться робота  офісна та на природі.

Заступник керівника області Володимир Кальніченко  в екологічній акції участь бере не вперше. Каже,  посаджені його руками деревця  успішно прижитися.

Через зміну клімату дерева  у Прибузькому лісництві висаджують особливі – такі, що пристосовуються до клімату. Він, як кажуть фахівці, поступово стає схожим на одеський.

Усі маленькі деревця  – з власного розсадника. У лісництві планують збільшити кількість вирощення посадкового матеріалу.

Взявся за лопату у керівник області. Посадив цілий ряд молодих дерев  та згодом  обіцяв перевірити,  як вони розвиваються. Поки ж участю у процесі задоволений.

Серед усіх різновидів дерев прилаштувалась у наших лісах і дугласія –  її насадження лише тепер з’явилися на Хмельниччині.

Таке єднання з природою усі учасники посадки оцінили позитивно.  А якість роботи, як кажуть лісники, можна буде побачити восени, коли саджанці приживуться. Взялися за озеленння територій і у місті. Вдруге у Хмельницькому проводять акцію «1000 дерев». Минулоріч найактивнішими організаторами  стали навчальні заклади Хмельницького , під кінець  акції активізувались і підприємці. Принцип простий – за  здану макулатуру організатори отримують кошти для закупки саджанців.

У 2017 році вдалося висадити близько тисячі декоративних дерев,  на залишкові кошти  вже за тиждень у парку Чекмана має  з’явитися нова алея.

Триватиме акція «1000 дерев» в нашому місті до 25 травня. Після цього найактивніші  учасники отримають  сертифікати на саджанці для озеленення території.

" " " "