Сесія у Старій Синяві  – жодного результативного рішення так і не прийняли.

1389

Громада – без старост та із непорозуміннями. Депутати Старої  Синяви  вкотре намагалися  проголосувати за важливі питання на сесії. Минулого разу на засідання більшість обранців не з’явилася.  Все через формування старостинських округів – в громаді досі не можуть визначитися, скільки їх має бути. Цього тижня сесію таки відкрили.

Третє пленарне засідання сесії Старосинявської селищної ради таки розпочалося. Попереднє перенесли через неявку депутатів. Зважаючи на  емоції, що зашкалювали у залі цього разу, воно й не дивно. З-поміж важливих питань, як от затвердження  ставків податку та соціальних програм, на першочергове винесли до розгляду формування старостинських округів.  За це вже неодноразово голосували депутати, та  такого варіанту, що задовільнив би всіх – не знайшлося.  Зараз представники на місцях – колишні голови сільрад.

З порушенням регламенту до горезвісного обговорення повернулися знову. Приїхали і жителі та фермери із навколишніх сіл  – Іванковець, Теліжинець, Уласово-Русанівки.  Критики з трибуни цього сесійного дня вистачало.

Селяни розділились – одні хочуть старост, інші готові  мати одного представника  на декілька сіл. Свої звернення люди адресували на розгляд сесії.

Депутати від ВО «Свобода» заблокували трибуну та вимагали рішення саме по питанню старостинських округів.  Після компромісу вибори старост домовилися проводити разом із президентськими. А от скільки має бути представників у селах – про це домовлялися за зачиненими дверима. Та навіть так згоди не дійшли.

В результаті – жодного результативного голосування, хоча депутати проводили засідання до пізнього вечора.

Саме до цих важливих рішень, як показують засідання сесії у Старій Синяві, депутати не скоро дійдуть. Дати чергового пленарного засідання поки не призначили.

" " " "