Як врятувати врожай від вогню. Хмельницькі рятувальники проінспектували агропідприємства області.

1275

Жнивна кампанія на носі. Вже за тиждень на території області розпочнеться збір врожаю ранніх зернових культур. Цього року за планами  Хмельниччина має зібрати близько трьох з половиною тисяч тон збіжжя. Проте корективи може внести і погода, й інша небезпека.  Перед початком жнив всі агропідприємства області проінспектували рятувальники. На деяких господарствах картина невтішна.

Шкідники, бур’яни та вогонь. Це ті фактори,  які можуть вплинути те тільки на якість,  а й на кількість майбутнього  врожаю. Минулого року на території України сталося близько шести десятків випадків виникнення пожеж на полях зернових. Сума збитків  становила майже двадцять п’ять мільйонів гривень. І це тільки за офіційними даними.

З початком року  на кожне агропідприємство краю  навідуються працівники ДСНС, аби попередити та вказати на недоліки, не усунення яких може потягнути за собою чималі збитки. Картина, яка склалася при огляді, є досить серйозною, адже окремі підприємства до пожежної безпеки ставляться халатно.

Аби зберегти  посіви від полум’я,  потрібно здійснити ряд заходів, котрі унеможливлять перекидання вогню з одного поля на інше.

Відповідальність, яку несе особа за підпал стерні,  є недостатньою. За таке правопорушення визначений штраф в межах від трьохсот гривень для фізичних осіб  та близько тисячі для керівників підприємств. А от за навмисний підпал збіжжя на людину  може чекати  кримінальна відповідальність. Та таке покарання – рідкість.

" " " "