Ні – продажу землі та кнопкодавству. Депутати зібралися на чергову сесію обласної ради.

943

Ні – продажу землі та кнопкодавству у верховній раді. Депутати Хмельницької обласної ради зібралися на черговому засіданні сесії. Крім вирішення обласних питань, котрі стосувалися змін до бюджету, обранці звернулися до центральних органів влади. Одне зі звернень стосувалося ринку землі, інше – кнопкодавста у Верховній Раді України.

Розпочалася сесія, як завжди, із  виконання гімну. Щоправда, фонограма з технічних причин не ввімкнулася, тому депутати заспівали акапельно.

Далі ж почали працювати за порядком денним. Депутати вирішили спочатку голосувати за звернення до Президента. Тому після запитів першим питанням стало земельне. Тож, обласні обранці від Хмельниччини звернулися до глави держави, аби продаж землі сільськогосподарського призначення відбувся тільки після широкого громадського обговорення та референдуму.

За словами депутатів, котрі і ініціювали це звернення, Україна не готова ні до продажу, ні до купівлі, адже є багато питань, які треба врегулювати у державному земельному  кадастрі та банківській системі.

Після обговорення, внесення правок та перерви рішенням шести десятків депутатів звернення було ухвалене.  До слова, аграрії Хмельницької області вже завтра вийдуть на мирну акцію протесту, аби перевернути увагу громадськості до продажу землі сільськогосподарського призначення. А обласні обранці ще раз звернулися до столичних колег з обуренням  щодо вчинку депутатки «Слуги народу» по 189-му виборчому округу Олени Копанчук. ЇЇ спіймали на кнопкодавстві.

Представники громадськості, які виступили із зверненням, кажуть, після такого випадку в окрузі повинні відбутися перевибори.

Стосовно цього звернення та його тексту обласні депутати радилися усю перерву, після якої все ж підримали його. А учасники АТО прийшли підтримати львівських гірників. Вони вимагають вжити заходів стосовно відкритої торгівлі із Російською Федерацією. Вагони із сировиною з Москви затримали у Львівській області.

" " " "