У Хмельницькому боржникам припинятимуть постачання комунальних послуг

Комунальники пропонують городянам, що заборгували за комуналку, реструктуризувати свої борги

1182

Реструктуризація – єдиний можливий спосіб уникнути припинення постачання комунальних послуг. Якщо ж борг не буде погашений або реструктуризований, такому клієнту “обріжуть” ту послугу, за яку він заборгував. Про таку неприємність попереджають на сайті Хмельницької міської ради.

Борги населення не дають комунальникам вчасно розраховуватись за спожиті їхніми підприємствами енергоресурси, виплачувати зарплату своїм працівникам та сплачувати податки.

До прикладу, лише комунальному підприємству “Хмельницькводоканал” містяни заборгували 25,5 мільйона гривень. Звісно, підприємству важко проводити свою господарську діяльність із такою колосальною нестачею коштів.

Отже, комунальники просять громадян укладати з ними договори про реструктуризацію боргу. І саме тут на городян чекають “підводні камені”.  Як з’ясувалось, для того, щоб укласти з комунальним підприємством такий договір, треба відразу сплатити половину боргу. Вже на цьому пункті  “спіткнеться” багато боржників. Адже якщо сума боргу чимала, і користувач не міг її сплатити через хронічну нестачу грошей, то навряд чи він зможе знайти відразу половину від тієї суми.

Та якщо вам усе-таки вдалося десь “нашкребти” потрібні кошти і сплатити їх, тоді вже можна вирушати до комунальників укладати договір. При собі слід мати: квитанцію про сплату половини боргу, довідку про склад сім’ї та український паспорт.

Дивіться також: «Комуналка» за новими правилами – суть реформи ЖКГ

Після того, як договір укладено, здавалося б, можна перевести подих. Воду (а точніше, каналізацію) вам не перекриють, і можна буде якось існувати далі. Однак тут на боржника чигає інший “підводний камінь”. Реструктуризований борг потрібно платити вчасно та в повному обсязі. Якщо ви цього не зробите, то послуги вас, таки, позбавлять.

А впродовж виплати боргу може статись усяке. Приміром, людина може захворіти, і їй доведеться обирати: віддати останню копійку комунальникам чи лікарям. Крім того, може трапитись ще низка прикрих випадків. Наприклад, у розпал літнього сезону зламається холодильник або газова колонка. А без них у господарстві – аж ніяк.

Однак, попри такі невтішні міркування, реструктуризація – це все-таки хоч якийсь вихід із боргової пастки, в яку більшість наших співвітчизників потрапляють не з власної волі.

" " " "