На Хмельниччині сіють озиме зерно у суху землю, а дощів катма

Найближчими днями синоптики рясних опадів не обіцяють

1124

Хмельниччина може наступного року втратити велику частину врожаю озимих культур, якщо осінь буде сухою. Вже зараз, незважаючи на посуху, аграрники змушені були розпочати посівну кампанію, бо згодом настануть холоди, і тоді взагалі озимина може не прижитися. Таким чином, на Хмельниччині вже засіяно 14% площі, відведеної під озимі культури, повідомляють на сайті Хмельницької ОДА.

Однак зерна, кинуті в суху землю, теж проростатимуть довго, та й паростки виберуться на світ зовсім кволими. Спраглій землі потрібен дощ.

Тим  часом, працівники агрогосподарств продовжують збирати цьогорічний врожай пізніх культур. Особливо радує кукурудза. Хоча її зібрано лише на 3% площі, однак перші показники врожайності не можуть не тішити. З гектара її  беруть по 79,9 центнера, що аж на 10 центнерів більше ніж торік.

Гречку вже зібрали на 60% площ. Вона цьогоріч дає з гектара по 16,7 центнера. Загалом же її вже намолочено близько 7 тисяч тонн.

Крім того, намолотили вже понад 170 тисяч тонн сої при середній врожайності по 27,9 ц/га та майже 100 тисяч тонн соняшника, якого збирають по 31,2 центнера з гектара.

" " " "