Слідчі Хмельницького ДБР викрили підпільну гуральню: вилучений алкоголь міг становити смертельну небезпеку

Загальна вартість вилученого становить понад 14 мільйонів гривень

1120

Слідчі Хмельницького територіального управління ДБР викрили підпільне підприємство з виготовлення алкоголю , яке функціонувало на околиці міста Могилів-Подільський на Вінниччині, йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Підприємство виготовляло алкогольні напої та збувало їх під маркою продукції від відомих світових алкогольних брендів. За підрахунками спеціалістів діяльність “підпільників” нанесла нашій державі збитку на суму близько 6,5 мільйона гривень. Крім того, нанесений також збиток репутації тих виробників, під маркою яких збувались ці напої сумнівної якості.

Читайте також: Махінації на кордоні з “євробляхами”: ДБР у Хмельницькому викрило чергову схему на митниці

Крім того, як зазначають спеціалісти, продукція, виготовлена у підпільних умовах із сумнівних компонентів та за невизначеною рецептурою, могла становити небезпеку для здоров’я людей. Адже, на жаль, випадки, коли люди труяться таким алкоголем, непоодинокі.

Під час обшуків оперативниками вилучено 33 тонни (!) контрафактного алкоголю, а також 5 тонн спирту. Загальна вартість конфіскованого перевищує 14 мільйонів гривень. Одне слово, підпільне виробництво було поставлено на широку ногу.

Зараз ДБР перевіряє посадовців із контролюючих органів, які можуть бути причетні до легалізації продукції цього підприємства. Адже розгорнути таке потужне виробництво та налагодити реалізацію продукції практично неможливо, не маючи “благословення” посадовців, які мають курирувати виробництво алкогольних напоїв і торгівлю ними. Тобто, ниточка потягнеться від виробників ще й до чиновників, припускають у ДБР.

 

" " " "