Три дні «Медового Спасу» у Хмельницькому. Підсумки тижня .

1487

Три дні «Медового Спасу» у Хмельницькому. По всій парковій територій розмістилися бджолярі з Хмельницької області. Вони привезли найсмачніше – мед. Він завжди вважався одним з найбільш корисним продуктом харчування.

Таке різноманіття продукції дозволяє розгулятися для покупця. Та якісний мед обрати не так просто. Потрібно пам’ятати – в першу чергу мед має бути зрілим та відповідати за кольором. До прикладу, квітковий – світло-жовтого, а липовий – бурштинового та в ніякому випадку не прозорий. І звісно консистенція меду має бути ніжна та легка.

Зазвичай бджільництво стає родиною працею. Усі тонкощі і навики переходять від батька до сина. Так вдається зберегти традиції. Для того, щоб почати заробляти реальні гроші на виготовленні меду, потрібно більше 100 вуликів. Та й інвестувати, звісно, також приходиться немало. Одне сімейство бджіл обійдеться у 1000 гривень.

Виробники медової продукції  хвилюються через  пестициди, якими обробляють поля аграрії. Кажуть, це може знищити всю роботу.

Також розповідають, через погані погодні умови цього року буде дефіцит меду з акації.

Для розваг містянам встановили декілька локацій для селфі. Двохметрову ляльку-мотанку, іграшкову пасіку з вуликами. Зі сцени гостей фестивалю розважали співами.

2016 року у місті пройшов перший фестиваль меду. Тоді у міській раді вирішили його зробити традиційним. Це відкриває можливості вивести виробництво медової продукції на новий, кращий рівень. Окрім звичайного частування медом, цього року  проводять наукову конференцію. Сподіваються досягти вищого рівня у виробництві меду  і вийти на експорт.

На проведення триденного святкування з міського бюджету виділили 60 тисяч гривень. Все для того, аби містяни могли в останні дні літа порозважатися.

Гречаний, липовий, трав’яний, квітковий і це не весь асортимент медового смаку. Гості фестивалю розповіли, яким вони полюбляють смакувати найбільше.

 

" " " "