Пенсіонерка з Хмельницького добровільно віддала шахраям усе нажите: сума вражає

Шахрай із Сумщини, разом зі своїм спільником, використали безвідмовну схему "ваш родич в біді"

1166

Пенсіонерка із Хмельницького легко потрапила на гачок шахрая, який застосував прийом старий, як світ, проте абсолютно безвідмовний, розповідає прес-служба обласної прокуратури.

 

Одного лютневого дня 2019 року жінці зателефонував на стаціонарний телефон чоловічий голос. Чоловік представився її сином та відразу ошелешив матір убивчою новиною: він скоїв ДТП, в якому загинула людина, і йому терміново потрібні гроші, щоб “відмазатись” від в’язниці.

Розгублена мати навіть не зрозуміла, що говорить не зі своїм сином, не спробувала з’ясувати деталей, поставити кілька запитань. Щоб врятувати сина, вона погодилась віддати усі свої заощадження. А заощаджень виявилось немало.

Читайте також: На Хмельниччині впіймали на хабарі голову ОТГ: за яку послугу мали “позолотити ручку”

За годину після цієї розмови у двері жінки постукав незнайомець. Він представився помічником прокурора та сказав, що його прислали за грошима. Нічого не підозрюючи, пенсіонерка, не вагаючись, віддала йому 26 тисяч доларів США і 6 тисяч євро, що у гривневому еквіваленті становило 917 тисяч гривень!

Правоохоронці вирахували шахрая та затримали. Слідством зібрано немало доказів, що свідчать про вину сумчанина та його спільника.  Обвинувальний акт уже направлений на розгляд Хмельницького міськрайонного  суду.

За статтею 190 ч.4, яку інкримінують шахраєві, йому світить від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

" " " "