Дозволити торгувати хоча б кілька годин на день

1379

Дозволити торгувати хоча б кілька годин на день. З такою вимогою підприємці та працівники продуктових ринків вийшли на акцію протесту до Чернівецької ОДА. Рішення обласної комісії з надзвичайних ситуацій про тимчасове закриття пікетувальники вважають несправедливим і не розуміють, чому заборона стоється лише продовольчих базарів, а супермаркетів, наприклад, – ні. Все ж у понеділок виконавчий комітет Чернівецької міської ради зібрався на позачергове засідання, на якому ухвалив рішення про дозвіл роботи продовольчих ринків міста під час карантину.

Кілька десятків підприємців зібралися біля Чернівецької обласної адміністрації з вимогою відновити роботу продуктових ринків. Кажуть, несуть просто колосальні збитки, а тому просять, аби їм дозволили працювати хоча б 3 години на день, з 6 до 9 ранку.

Люди очікували зустрічі із головою ОДА. Щоправда, сам Сергій Осачук до підприємців так і не вийшов, прислав замість себе директора Департаменту регіонального розвитку. Що ще більше обурило присутніх.

В адміністрації кажуть, незадоволення людей розуміють, але, мовляв, безпека в умовах пандемії перш за все.

Врешті, до людей вийшов перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк, який наголосив, що рішення про заборону роботи ринків ухвалювали згідно з вказівками.

Не забарився на пікет і секретар Чернівецької міської ради Василь Продан. І це не дивно, адже, ймовірно, має безпосередній інтерес до цього питання. До речі, саме стихійний ринок на вулиці Зеленій, який пов’язують із родиною Продана, продовжував свою роботу попри заборону діяльності під час карантину. Врешті, і секретар міської ради, і голова обласної комісії всю відповідальність за режим роботи ринків намагалися перекласти на мера Чернівців. Хоча Олексій Каспрук неодноразово наголошував, що ані звернення підприємців, ані міської влади в ОДА до уваги не взяли. Інакше вплинути на ухвалене обласною комісією рішення просто не могли.

Врешті, зійшлися на тому, що режим роботи ринків Чернівців розглянуть під час сесії міської ради. Тож мер скликав термінове засідання. Щоправда зібрати кворум не вдалося. Тож засідання перенесли на не визначений термін.

" " " "