Благодійники передали для лікарів Хмельницької інфекційної лікарні спеціальні костюми

1019

Не зважаючи на послаблення карантинних заходів, в Україні продовжують фіксувати нові випадки захворювання на коронавірус. Медики потребують якісних засобів індивідуального захисту, адже знаходяться у зоні ризику. В Україні від початку епідемії активно працюють благодійники, аби забезпечити необхідний інвентар.

Нині у Хмельницькій інфекційній лікарні знаходяться 53 пацієнти із підвердженим діагнозом короновірусна хвороба. Це люди, стан яких середнього та важкого ступеню. В зоні ризику зараження знаходяться, в першу чергу, медики, адже вони постійно контактують із хворими. Відтак потребують якісних засобів індивідуального захисту. Благодійники передали для лікарів Хмельницької інфекційної лікарні спеціальні костюми.

Крім захисних костюмів для медиків інфекційної лікарні передали і 25 пульсоксиметрів. Цей прилад дозволяє вимірювати рівень кисню в крові, відтак лікарі мають можливість діагностувати коронавірусну хворобу на ранніх стадіях.

Нині у реанімаційному відділенні Хмельницької інфекційної лікарні перебувають 7-ро пацієнтів. За словами Нінель Марцонь, багато хворих із Кам’янець-Подільського та району, Нетішина, Старокостянтинова. Медикам доводиться працювати у напруженому режимі. Сформовано шість бригад, котрі надають допомогу хворим на коронавірус. Однак, гостро відчувається нестача молодшого та середнього медичного персоналу.

Працювати у стаціонарних відділеннях, де лікують людей, котрі хворі на коронавірусну інфекцію медики повинні лише у сертифікованих засобах індивідуального захисту. Такі благодійники передали хмельницьким лікарям, а також у відвезли до Кам’янець-Подільської міської лікарні та тамтешнього перинатального центру. Найближчим часом засоби захисту отримають у Славуті, Старокостянтинові та Нетішині.

" " " "