Кабмін знову ввів загальнонаціональний карантин, – деталі

Уряд України прийняв рішення скасувати адаптивний карантин та знову повернути загальнонаціональний

1488

В Україні влада вирішила посилити карантин, запровадивши загальнонаціональний карантин замість адаптивного.  Відповідне рішення було прийнято Кабінетом міністрів України.

Відтак в Україні знову введуть більш жорсткі правила та обмеження, які стосуватимуться масових заходів та місць підвищеного скупчення людей.

Тепер масові заходи, в яких братимуть участь більше ніж 20 осіб будуть заборонені. Також у театрах та кінотеатрах знову можна буде заповнювати не більше ніж 50% місць, а у громадському транспорті можна буде заповнювати тільки сидячі місця. Що стосується дискотек чи інших розважальних закладів з організацією дозвілля, то їх діяльність буде призупинена. Разом з тим буде призупинена й робота ресторанів та кафе після 22:00 до 07:00. Планові госпіталізації теж, як вказувалося раніше, не проводитимуть.

Також деякі обмеження стосуються й правил приймання клієнтів у закладах харчування. Так відвідувачі мають розміщатися на відстані не менше двох метрів між столиками та не більше чотирьох осіб за одним столиком без урахування дітей віком до 18 років.

Рекомендовано час для пенсіонерів. Він буде діяти з 10:00 до 12:00 на об’єктах торгівлі, в органах влади і т.д.

Читайте також: COVID-19: найбільше інфікованих за добу зафіксували у Хмельницькому та Кам’янець-Подільському районі

Окрім цього ще на минулих вихідних в Україні було впроваджено так званий карантин вихідного дня. Суть його полягає в тому, що діяльність торгівельно-розважальних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, а також проведення масових заходів у вихідний день забороняється. Працюватимуть лише продуктові магазини, заправки, аптеки (в тому числі й ветеринарні), фінансові установи, СТО та доставка їжі. У звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.

" " " "