У Хмельницькому нагородили кам’янецького поліцейського, що врятував самогубця

Молодий чоловік хотів зістрибнути із Замкового мосту

2218

Очільник поліції Хмельниччини Руслан Герасимчук нагородив свого колегу із Кам’янця-Подільського, який врятував життя молодому чоловікові. Молодик хотів звести рахунки з життям, стрибнувши із тридцятиметрового Замкового мосту. Як усе було, і за що нагородили капітана поліції Олега Коломия, розповіла прес-служба обласного управління поліції.

Усе сталося ще 13 листопада. Однак про людяний і мужній вчинок поліцейського люди дізналися трохи згодом, коли в Мережу виклали відео з камер спостереження, з якого видно, як поліцейський рятує життя відчайдусі.

Того дня, приблизно о 16-й, капітан Коломий повертався через Замковий міст до міста. Короткий осінній день вже хилився до вечора, однак  ще було добре видно, що коїться навкруги. І тут поліцейський помітив молодого чоловіка, який стояв на краю мосту, готуючись до фатального стрибка.

Поліцейський зупинив свою машину і, вийшовши, відразу зав’язав розмову з чоловіком. Це – найперший крок, який необхідно зробити, щоб відволікти увагу самогубця і перебити алгоритм його дій. Адже кожна людина, яка має намір звести рахунки з життям, відчайдушно надіється, що знайдеться хтось, хто втримає її на краю прірви.

Так, розмовляючи з молодиком, Олег поволі підійшов  до нього поближче і, знайшовши момент, щосили ухопив його за ноги. Далі вже була справа техніки. Він відтягнув самогубця від краю моста.

З’ясувалось, що до такого кроку чоловіка спонукав конфлікт у сім’ї. Здавалося б, Олег Коломий і так зробив немало для порятунку самогубця, а далі вже – не його справа. Однак він не залишив врятованого чоловіка наодинці з його проблемою, а пішов ще й на контакт із його дружиною. Так поліцейський допоміг подружжю знайти шлях до порозуміння і примирення.

Сьогодні, 24 листопада, під час наради в Головному управлінні поліції Руслан Герасимчук вручив колезі із Кам’янця відомчу відзнаку та подякував йому за мужність, небайдужість і людяність.

" " " "