Гаряча доба: На Хмельниччині пожежники врятували від вогню чотири оселі

У Хмельницькій області протягом доби трапилася чотири пожежі в житловому секторі

984

На Хмельниччині пожежники, протягом останньої доби, приборкали чотири пожежі, врятувавши оселі громадян від знищення вогнем. Усі чотири інциденти були зафіксовані в різних куточках області 21 січня. Про це повідомила прес-служба ДСНС Хмельницької області.

Так, один з випадків трапився на вулиці Першого Травня в Дунаївцях. Там на території одного з приватних домогосподарств зайнялася господарча споруда. Отримавши повідомлення про лихо на вказану адресу одразу ж вирушили вогнеборці з 12 ДПРЧ.

На момент їхнього прибуття вогонь встиг охопити 18 квадратних метрів та міг розповсюдитися на житлове помешкання. Однак, завдяки професіоналізму та швидким діям бійців ДСНС, цьому вдалося завадити. Вже приблизно за 20 хвилин пожежа була приборкана та повністю ліквідована.

Причиною загоряння могло стати коротке замикання електромережі.

Ще один випадок трапився в селі Велика Слобідка, що у Кам’янець-Подільському районі.  Там на території дачного кооперативу “Дністер” зайнявся один з будинків.

На момент прибуття на місце події чергового караулу рятувальників з 5 ДПРЧ полум’я охопило 45 квадратних метрів приміщення. На ліквідацію пожежі знадобилося приблизно пів години.

Причину інциденту встановлюють експерти

Дещо пізніше, о 18:11, вогнеборцям довелося рятувати від знищення полум’ям приватний будинок та сусідню будівлю на вулиці Сагайдачного в місті Шепетівка.

Отримавши повідомлення про пожежу на місце одразу ж вирушила чергова бригада бійців ДСНС з 21 ДПРЧ. На момент їхнього прибуття пожежа займала площу 53 квадратні метри. При цьому вогонь міг охопити весь будинок повністю та розповсюдитися на сусідню будівлю.

Завдяки оперативності та вправним діям вогнеборців будинок вдалося врятувати від знищення полум’ям та запобігти його перекиданню на сусідню споруду.

Причина загоряння наразі з’ясовується.

Ну і замикає нашу гарячу четвірку випадок в обласному центрі, в ході якого пожежа могла вщент знищити житловий будинок на вулиці Благодатна, Інцидент трапився близько восьмої години вечора.

За викликом негайно направили підрозділи 1 Державного пожежно-рятувального загону м. Хмельницький.

За своїми масштабами ця пожежа найбільша зі списку: на момент прибуття бійців ДСНС вогонь встиг охопити 300 квадратних метрів горища.

При цьому пожежа стрімко розповсюджувалася. До того ж вонеборцям дуже заважав ряд факторів, котрі не грали на їхню користь: загородженні проїзди до будинку, безводний район, віддаленість вододжерел та низький тиск водонапірної мережі.

Однак, завдяки проявленому професіоналізму та титанічними зусиллями, вогняну стихію вдалося приборкати, врятувавши при цьому будівлю від знищення.

Всього для ліквідації займання було залучено: 27 чоловік особового складу та 6 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

На місці події працювала оперативна група на чолі із начальником Головного управління, генерал-майором служби цивільного захисту Едуардом Братком.

Ймовірна причина – коротке замкнення електромережі. Нещасних випадків на пожежі не було.

Читайте також: У Шепетівському районі чоловік загинув у пожежі

На щастя усі інциденти обійшлися лише матеріальними збитками.

" " " "