1000 кілометрів нових доріг за останніх п’ять років

913

1000 кілометрів нових доріг за останніх п’ять років – такий рубіж подолали столичні дорожники цього літа. Київ залишається лідером з оновлення інфраструктури серед міст України. Навіть, в умовах кризи, спричиненою світовою пандемією, українська столиця розвивається і втілює проєкти, що запланувала.

У спальних районах Києва у дворах кладуть новий асфальт – грунтовно, якісно. Здавалося б звичайна справа, але викликає приємний подив у мешканців навколишніх домів. Вони не пам’ятають подібного з того моменту, як оселилися тут.

Столична влада кілька останніх років вкладає мільярди гривень в оновлення зношеної інфраструктури міста. Багато об’єктів не бачили капітального ремонту з моменту введення в експлуатацію – 30, 40 а то і 50 років. На місці старих доріг і мостів з’являються фактично нові. При цьому рух ними, під час масштабних робіт, намагаються перекривати мінімально.

У зовсіміншому вигляді найближчим часом має постати і історична частина столиці. Тут на старовинних вулицях теж стелять новий асфальт, облаштовують зручні тротуари, газони, велодоріжки, встановлюють сучасне освітлення.

Ще один спальний масив на околиці столиці. Тут перекладають три кілометри магістральних тепломереж. 86 будинків, двішколи, чотиридитячих садки – всі вони наступної зими нарешті забудуть про відключення опалення через аварії. Київ став першим містом України, яке повернуло під контроль громади теплові мережі. Як результат – в минулому році замінили понад 130 кілометрів іржавих “втомлених” труб. Цього року – буде ще сотня кілометрів. Гарантійний термін нових труб – мінімум тридцять років.

А до кінця року кияни чекають на справді історичну подію – відкриття руху авто Подільсько-Воскресенським мостом. Його будують вже більше як 20 років. Але саме нинішня столична влада взяла зобов’язання нарешті добудувати і відкрити.

" " " "