130 мільйонів – саме стільки коштів знадобилось для створення сучасного реперфузійного центру у Хмельницькому

604

130 мільйонів – саме стільки коштів знадобилось для створення сучасного реперфузійного центру у Хмельницькому. Його розмістили на базі колишнього кардіологічного диспансеру та планують здати в експлуатацію до кінця року. У закладі надаватимуть усю допомогу кардіологічного профілю, включаючи трансплантологію.  Загалом подібних центрів в Україні лише декілька.

У Хмельницькому завершують реконструкцію одного з найпотужніших реперфузійних  центрів в Україні. Його розмістять на базі колишнього кардіологічного диспансеру. Тут надаватимуть  невідкладну кардіологічну допомогу пацієнтам з гострими станами, інфарктами, нестабільними стенокардіями та порушенням серцевого ритму.

Окрім того, у центрі  розмістять сучасне реанімаційне відділення, стаціонар на 30 ліжок та амбулаторно-поліклінічне відділення. Розпочали реконструкцію два роки тому. Наразі вже утеплили фасад, завершують ремонт усередині корпусу. Довелось замінити й усі комунікації. Встановили тут і власну трансформаторну підстанцію.

Нова киснева станція  виготовлятиме  медичний  кисень з повітря, це так звані кисневі концентратори. Таким чином, заклад буде мати європейський рівень технічного оснащення.  Вартість будівництва – 130 мільйонів гривень. Роботи планують завершити до кінця року. А поки триває реконструкція, усю хірургічну службу  перенесли в госпіталь ветеранів війни.

Для цього на базі госпіталю є все необхідне -і власна операційна, і відділення інтенсивної терапії.

А також два стаціонарних відділення на сто ліжок.  Незабаром   у закладі   запровадять трансплантацію серця. Наразі тут очікують на отримання ліцензії та планують взяти участь у пілотному проєкті.  З часом надання усієї кардіологічної допомоги сконцентрують на базі реперфузійного центру на Володимирській.  Аби перенести туди хірургічну службу, добудують ще один корпус. Таким чином Хмельниччина матиме один із кращих центрів в Україні.

" " " "