Питання, скарги, пропозиції: жителі краю все частіше звертаються на «гарячу» коронавірусну лінію

619

Жителі краю все частіше звертаються на так звану «гарячу» коронавірусну лінію. Її створили іще у березні – одночасно із оголошенням карантину. Дзвінків спершу було не густо – сьогодні ж краяни практично обривають телефон. Звернень та скарг більшає. В основному вони стосуються недобросовісної роботи сімейних лікарів. В обласній державній адміністрації кажуть, медики не завжди неправі, хоча не заперечують – факти непрофесійності також присутні. Зважаючи на це, хмельничан просять не терпіти й у разі невчасного надання допомоги, відмови від лікування, вимагання хабарів чи коштів за безкоштовні ліки – обов’язково звертатися.

Ось цей телефон, 0683129904 – номер так званої «гарячої» коронавірусної лінії. Її створили іще на початку карантину. Тоді, зізнаються, дзвінків було не густо – сьогодні і звернень, і скарг побільшало.

Не завжди праві люди, утім, не завжди й лікарі. Голова ОДА не заперечує факти непрофесійності серед медиків. Дмитро Габінет каже, кожне звернення ретельно перевіряють і роблять висновки. Додає, найсерйозніше ставляться до вимагання. Адже, переконує, і лікарні, і лікарі усім необхідним забезпечені. Коли заклад лишень кидають на прийом хворих із ковід – спонсором виступає область.

В так званий коронавірусний пакет віз НСЗУ входить як 300% доплати медикам, так і закупівля ліків. Дмитро Габінет каже, аби все було у наявності – має спрацювати керівник лікувального закладу.

Дмитро Габінет наголошує, безкоштовні ліки – лише ті, які передбачені протоколом. Всі інші вас можуть попросити купити. Разом із тим, звертається до краян із проханням не соромитись звертатися на «гарячу» лінію. Там, каже, обов’язково розберуться у ситуації й якщо вину лікаря буде доведено – наслідки не забаряться.

" " " "