150 мільйонів гривень на соціальні об’єкти. Підсумки тижня .

1119

Останні декілька років Хмельницький достатньо стрімко розростається. Та не тільки комерційними новобудовами у місті можна похизуватися. До прикладу, у мікрорайоні Озерна півтора роки тому стартувало найбільше соціальне будівництво за усі роки незалежності.  На двох гектарах землі розташували дитячий садочок та початкову школу. Майже 600 дітей вже у 2019 році зможуть їх відвідувати. Значно менші будівництва розгорнулося в інших мікрорайонах міста. Та від того не менш важливі для міста в цілому. Для існуючих закладів з’явиться  можливість розвантажити початкові класи, відкрити нові групи у дитячих садочках. Кошти на реалізацію виділяються із місцевого бюджету. І вже плануються нові додаткові проекти.

Загальна площа  земельної ділянки – понад два гектари. На сьогоднішній день дитячий садочок готовий на вісімдесят відсотків. При будівництві дотримувалися усіх сучасних вимог. Тут є  вентиляційна система, а в підвальному  приміщенні – бомбосховище. В проекті також закладено будівництво сучасних дитячих майданчиків. Ощасливити понад шість сотень дітей, які отримають  фактично нову домівку поблизу дому, планують  у 2019 році.

Значно менше будівництво на Старокостянтинівському шосе. Тут добудовують приміщення НВК №1. Все через стрімку появу  новобудов у тому районі.  Будівельні роботи відновили з квітня 2018 року. Там зможуть навчатися майже триста дітей.

Добудовують і навчально – виховний комплекс № 10, що на Водопровідній. Наразі його класи переповнені і кількість бажаючих там навчатися щороку збільшується.  Будівництво об’єкту стартувало у 2017 році. На нього було виділено поки лише п’ять мільйонів гривень.(кадри 108 – 113)()

Окрім нового харчоблока, до школи добудовують ще два поверхи. Забудовник переконує, всі роботи виконуються за графіком. І вже до кінця року діти зможуть харчуватися у власній їдальні.

У міській раді планують ще два будівництва. І вже через рік зміни чекають на ліцей №17  у мікрорайоні Лезнево, де вже давно чекають на дитячий садочок.

" " " "