153слова, що об’єднали українців. У п’ятницю усі охочі писали диктант національної єдности.

719

Від бересту-до “цифри”. Це назва радіодиктанту національної єдности, щов п’ятницю писали українці. 19-ий рік поспіль його організовує Національна суспільна телерадіокомпанія України. Акцію приурочують до дня української писемності та мови. Диктант зачитували на українському радіо, телебаченні та інтернет-платформах суспільного мовника. Автори,які не зробили жодної помилки,можуть розраховувати на заохочувальні призи. Для цього організаторам потрібно надіслати електронні копії диктанту, або поштою паперові варіанти.

Студентів Хмельницького національного університету об’єднала любов до рідної мови. За лічені хвилини допочатку диктанту-легке хвилювання.

Ці студенти-майбутні філологи. До диктатнту спеціально не готувалися. Більше захопила сама ідея флешмобу, аніж можливість перевірити знання.

До філологів-українців долучаються студенти-іноземці. Зізнаються,- українська дається не просто. З країною та її культурою тільки знайомляться.

Студент із Зімбабве Крейг,- майбутній пограміст. Українську мову вчить 2 з половиною місяці.

В 11:20 патріотичною ручкою виводить перші слова диктанту.

Напередодні дня написання диктанту організатори радили звернути увагу на новий правопис.

Перевірити помилки можна було вже за 15 хвилин після закінчення диктанту. Для цього фото чи скан тексту надсилали на електронну скринькучи вайбер українського радіо.

У диктанті студенти-філологи нарахували153слова.Це норма для8класу.

Успіхи іноземних студентів оцінили за олімпійським принципом.

А тим, у кого українська мова рідна і диктант написали на “добре” чи “відмінно”, викладачі пообіцяли додаткові бали до оцінки з курсу “Сучасна українська мова”.

 

" " " "