«16 днів проти насилля»

1317

«16 днів проти насилля». У рамках всеукраїнської акції хмельницькі патрульні та психологи завітали до дев’ятої школи міста. Разом з учнями сьомого класу вони влаштували «живий урок»: говорили про насильство, малювали проблему, дискутували та, навіть, вчилися любити себе. Як усе відбувалося – бачили наші журналісти.

Фізичне, психологічне, сексуальне та економічне. Насильство буває різним, втім однаково приносить страждання. Ще донедавна проблему насилля, особливо у сім’ях, вперто замовчували, нині, принаймні, про це активно говорять.

Щоправда, зізнаються патрульні, жертв, учасників або очевидців насилля значно більше. Адже, так повелося, що «сміття з хати» навіть дорослі не виносять, не те, щоб діти.

Аби обговорити проблему з дітьми, хмельницькі патрульні та психологи завітали до дев’ятої школи міста. Разом з учнями сьомого класу вони влаштували «живий урок».

Жвава бесіда зав’язалася одразу. Спочатку говорили про насильство, його види, потім – малювали проблему, дискутували та, навіть, вчилися любити себе.

Навіть у дитячому віці, переконують і патрульні, і психологи, з насиллям боротися можна. Головне – мати надійну підтримку та вірити у себе.

 

" " " "