16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

320

У Хмельницькому стартувала всеукраїнська акція “16 днів проти насилля”. Її мета- привернути увагу суспільства до проблем подолання цьогог явища в сім’ї. За статистикою кожна 3-тя жінка у світі зазнала фізичного чи сексуального насильства.  За 2021 рік на Хмельниччині зафіксовано близько 3 тисяч таких випадків.

На Майдані Незалежності активісти та правоохоронці  роздавали інформаційні листівки. На них вказано як виявити насильство та як йому протидіяти. Головне – насильство не можна замовчувати, а виявивши його факт потрібно бити на сполох.

Правоохоронці нагадують, цілодобово, разом із патрульними зміну приймає спецпідрозділ з протидії домашнього насилля “Поліна”. І закликають не мовчати і повідомляти про факти аби подолати цю проблему. Зробити це можна за номером екстренного виклику поліції 102, або ж зателефонувавши на безкоштовну гарячу лінію протидії насильству 15-47.

Також на майдані розмістили тематичну виставку “Річ у тім”, створену за участю відомих особистостей  – акторів, співаків тощо. У їх руках знаходяться реальні побутові предмети, які використовувались як знаряддя насильства, а також мовний зворот для пояснення проблематики. До прикладу, річ у тім, що домашнє насильство ближче, ніж здається.

" " " "