18 хворих – 5 в реанімації: у Хмельницькому потруїлася малеча. Матері кажуть, винна – молочна кухня.

1053

18-ро хворих, з них 5-ро у реанімації. У Хмельницькому – масове отруєння дітей. Матері кажуть, винна – молочна кухня. Переконують, купували продукти там, годували своїх чад, а, в результаті, опинилися у Міській інфекційні лікарні. Там уже зробили аналізи і констатували, у малечі – ротовірус. Держпродспоживслужба уже видала рішення і закрила молочну кухню. До відповідальності поки ніхто нікого не притягував, адже, чекають результатів аналізів, котрі відібрали на підприємстві.

Маленька Софійка вже кілька днів у реанімації. 10-місячній дитині стало зле ще в суботу вранці. Мати пригадує, тоді не на жарт злякалася. Симптоми почали проявлятися зразу і по наростаючій.

В результаті дитина опинилася у інфекційній. Тут їй зробили усі необхідні аналізи і встановили в малечі ротовірус. Пані Оксана припускає, Софійка заразилася через молочну кухню.

Окрім Софійки наразі в реанімації – ще четверо діток. Лікарі констатують, вірус – не з легких.

За фактом отруєння дітей у Держпродспоживслужбі краю взялися за перевірку Молочної кухні. Наразі її вже закрито.

Результати аналізів у Держпродспоживслужбі кажуть, отримають на початку наступного тижня. Якщо виявиться, що дітки заразилися саме через молочну кухню – на підприємство чекають чималі штрафи. А, можливо, і кримінальна відповідальність. Адже за фактом масового отруєння дітей правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

" " " "