Інститут соціальних перемовників – на Хмельниччині залучатимуть ОТГ для співпраці влади та громади.

1505

Вдруге в нашій області стартує Інститут соціальних перемовників. Для навчання запрошують представників із ОТГ Хмельниччини. 11 громад у минулому році вже отримали таких фахівців. Цьогоріч бажаючих навчитися урегульовувати конфлікти буде більше, прогнозують у агенції сталого розвитку. Тож на курси відбиратимуть за конкурсом, аби знання отримали ті, хто дійсно хоче бути корисним громаді. Більше про це розкажуть наші журналісти.

Минулого року 11 громад Хмельниччини отримали помічників  дільничних. У деяких ОТГ їх уже кілька – це значно спрощує роботу поліції. Адже іноді побутові конфлікти можна вирішити і без виклику правоохоронців.

І таких ситуацій безліч – там, де виклик поліції може спровокувати  розпал сварки, працюють соціальні перемовники.  Поки їх обов’язки на законодавчому рівні не закріплені, працюють вони здебільшого на громадських засадах. Громада надає або авто, або відшкодовує певні витрати. Саме тому друге навчання в рамках проекту «Інститут соціальних перемовників»  має врахувати усі побажання від  громад та правоохоронців з минулого року.

Для участі у проекті, навчання в рамках якого стартує вже незабаром, потрібно заповнити анкету. У Агенції сталого розвитку кажуть – тут можуть навчити 25 представників із громад. У перспективі  прогнозують – кожна ОТГ повинна мати свого соціального перемовника, адже він здатен непомітно для конфліктуючих сторін залагодити ситуацію.

В рамках проекту передбачається  створення методичної бази для  перемовників, а також забезпечення їх необхідним комплектом спецзасобів.

 

" " " "