190 адміністративних послуг відтепер можна отримати у Новій Ушиці

1503

На півдні Хмельниччини відкрили об’єднаний ЦНАП. Тепер у Новій Ушиці можна отримати майже дві сотні адміністративних послуг. Там під одним дахом працюватиме одразу дві установи – одна від виконавчої влади – райдержадміністрації, інша – від самоврядної об’єднаної територіальної громади. Зауважу спільний ЦНАП став першим у області, зробили це для економії, щоб однакову роботу не робити двічі.

 А це і найзатребуваніші у сільській місцевості земельні документи, і не надто популярні, на кшталт реєстрації громадського об’єднання – все в одному місці, все під одним дахом. Так об’єднали одразу дві у станови, які зараз мають діяти згідно із законодавством: ЦНАП від райдержадміністрації та від кілька років тому утвореної об’єднаної територіальної громади. Вони обслуговуватимуть 28 тисяч подолян.

Поки існуватимуть два ЦНАПи, намагатимуться уникати дублювання функцій один одного. Два під одним дахом мусять співіснувати, адже не всі населені пункти, а таких у районі шість, увійшли до складу об’єднаної територіальної громади. Крім, того є документи видача яких повністю покладена на райдержадміністраційні ЦНАПи.

Тут і справді виконали ремонт за нинішніми стандартами: він доступний для людей із інвалідністю та має дитячий куточок. Внутрішні роботи, закупівлю оргтехніки й навіть навчання одинадцятьох спеціалістів, а це два мільйони гривень  оплатили європейці через Програму «U-Leadз Європою».

Заміну вікон, реставрацію покрівлі й фасадні роботи профінансувала сама територіальна громада.

Сподіваються, що вкладене окупиться – комфортом громадян. А наступним етапом мають стати віддалені робочі місця, щоб із сіл за послугами взагалі не доводилося їздити до Нової Ушиці.

 

" " " "