Надзвичайники підбили підсумки своєї роботи за 2017-тий. 

855

Більше восьмиста людей врятували бійці ДСНС Хмельниччини впродовж минулого року. Нині надзвичайники підбили підсумки своєї роботи за 2017-тий.

Бійці ДСНС Хмельниччини підбивають підсумки за рік минулий. А він, констатують,  видався багатим на надзвичайні ситуації. Більше десяти тисяч  екстрених виїздів здійснили рятувальники впродовж 2017-го. В середньому це майже три десятки викликів на добу. Як результат –  сотні врятованих життів.

Влітку на одному із свинокомплексів області спалахнула африканська чума. Впродовж кількох діб ДСНСівці працювали в епіцентрі лиха. Майже сім тисяч заражених тварин було умертвлено та спалено. Друга надзвичайна ситуація сталася восени у Красилівському районі. Там зазнав катастрофи військовий літак Л-39.  Щодо пожеж, то їх в області зареєстровано більше тисячі. Наймасштабніше горіло у гуртожитку Подільського аграрно-технічного університету, у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик» та в приміщенні меблевої фабрики, що на Старокостянтинівському шосе у Хмельницькому. У всіх випадках рятувальники спрацювали миттєво та професійно, – констатують в облдержадміністрації.

Добряче попрацювали у ДСНС і над покращенням побуту для тамтешніх бійців. Так 39 комфортних квартир отримали сім*ї рятувальників. Значно оновили і технічний парк – закупили нових машин на суму більш як 30 мільйонів гривень.

Попереду ще чимало планів, – кажуть у ДСНС. До 2020-го року хочуть повністю замінити стару техніку на нову, сучасну. Та головне завдання рятувальників залишається незмінним.

 

" " " "