20 замість 5. Новий поділ на райони влаштовує не всі громади

1856

В країні розпочався другий етап децентразізації. Мінрегіон запропонував свій проєкт поділу на райони. На Хмельниччині їх, попередньо, має бути 5. Проте частина громад  із таким рішенням категорично не згодні. Тож приїхали до обласної ради шукати компроміс.  Який вихід із ситуації запропонували там ?

Український уряд  має намір укрупнити райони. На Хмельниччині замість 20 їх буде 5. Такий проєкт рішення викликав незгоду у частини ОТГ. Тож ті, хто хоче зберегти адмінцентр свого району, рушили до обласної ради. Серед них – голови громад Городоччини та Славуччини.

Як каже голова обласної ради,таку незгоду околиць можна пояснити не прописаними у проєкті функціями  та повноваженнями ОТГ та району.

Ще до затвердження нового терустрою  на засіданні Верховної Ради, ОТГ можуть подавати свої пропозиції. Таких назбиралось вже понад 10.

Як каже Михайло Загородний, новий поділ на райони – процес неминучий. Однак досі до кінця невідомі функції райрад. Тож усі громади ще можуть долучитись до обговорення.

25 червня голова Верховної ради збирає у столиці очільників облрад. Михайло Загородний має озвучити думку громад нашого краю. Але остаточне рішення  – за народними депутатами.

" " " "