5-ро невловимих депутатів

1923

5-ро невловимих обранців. Громадська організація «Хмельницька ініціатива» оприлюднила рейтинг депутатів, які недобросовісно виконують свої обов’язки. Активісти протягом  місяця моніторили,  як і де міські обранці здійснюють прийом, а також чи збігаються офіційні дані про це з реальними. Виявилося, що 5-ро депутатів   нехтують  анонсованим часом і місцем зустрічі із громадою. Тобто прийом фактично відбувається лише на папері. Попри це більше ніж половина депутатів Хмельницької міської ради все ж зустрічаються із виборцями  раз на місяць, як того і вимагає чинне законодавство.

Спілкуються через Фейсбук, приймають на роботі, або зустрічаються у незручний для людей час – громадські активісти дослідили, як хмельницькі міські депутати комунікують із електоральною громадою.  Виявилося, не усі забезпечили своїм виборцям безперешкодний доступ до тіла.

Є серед цієї п’ятірки один діяч, дані про якого на третій рік каденції,  так би мовити,  і досі під грифом «таємно». Тобто на сайті ради жодної інформації окрім фотографії.

Ми зв’язалися телефоном із депутатом Афійчуком і  поцікавилися – чому він і досі для виборців є «терра інкогніта». Виявилося, пан обранець й сам не в курсі про свій стан «не відомого». Невпевнено відає і про адресу приймальні.

До слова, Кам’янецька 17 – це, хто не знає, торговельний центр «Квартал».  Із аналогічним питанням ми звернулися ще до одного обранця зі списку невловимих – Олександра Скочеляса.   Виявляється, прийомів не було, бо депутатська приймальня переїхала на нову адресу, через те, що помічниця депутата змінила місце роботи.

Якщо точніше на території колишньої меблевої фабрики, рік тому будівля згоріла вщент. Утім, аби виборцям було зручно  депутат запевнив, що готовий навіть виїхати до  них додому.

Тим часом громадські активісти кажуть  – прийом на роботі – поширена практика діяльності хмельницьких міських обранців. Також обранці не гребують і партійними офісами.

Лишень 12 депутатів з 42-х активно спілкуються із громадою он-лайн у фейсбуці.

Ми зв’язалися із останнім  у списку активних фейсбук-депутатів – Олександром Сидоруком. Обранець каже, таке спілкування дозволяє охопити куди більшу публіку, аніж традиційним способом.

Загалом, громадські активісти позитивно оцінюють депутатські  фейсбук-приймальні. Однак, зазначають, про традиційні зустрічі теж забувати не варто. Тим паче, що закон України говорить, депутат місцевих рад зобов’язаних приймати громадян не рідше за 1 раз на місяць. Зрештою, таких законослухняних обранців у Хмельницькій міській раді активісти нарахували 25 осіб. Решта, або частіше, або майже ніколи.

 

" " " "