У Хмельницькому розпочала роботу Всеукраїнська конференція, присвячена кар’єрній компетенції  випускників профтехзакладів.

667

Не лише отримати диплом, а й навчитися  презентувати свої вміння. У Хмельницькому стартувала  Всеукраїнська конференція, що має навчити випускників профтехзакладів швидко шукати роботу. Платформою для  народження нових рішень у працевлаштуванні молоді  стало ВПУ № 25.  Участь у заході взяли більше ніж півсотні  педагогів та наукових працівників.

Як молоді із дипломом вдало знайти роботу, адже закінчення навчального закладу – це завжди виклик  для випускника. Самеце з’ясовували науковці та педагоги  з усієї країни. Місцем проведення Всеукраїнської конференції стало Вище професійне училище № 25, яке вже другий рік бере участь  в експерименті, ініційованим Інститутом профтехосвіти Національної академії педагогічних наук України.

Загалом, брак мотивації та кар’єрної компетенції  зустрічається у більшої частини випускників та навіть працівників установ.

За час проведення  експерименту в Інституті профтехосвіти розробили методики консультування  з професійної кар’єри учнівської молоді. Тут вже відчули вагомий результат – – кількість працевлаштування молоді збільшилось на  10 відсотків. Заходи щодо формування професійного успіху організовують спільно з роботодацями та центрами зайнятості.

Участь у Всеукраїнській конференції  взяли і помічники народного депутата України Сергія Лабазюка. За ініціативи нардепа  на виборчому окруз № 188і ще  з липня стартували заходи, що спрямовані на покращення співпраці між профтехзакладами та  підприємствами.

Працюватимуть учасники конференції  у Хмельницькому два дні. Методики, презентовані на заході, будуть втілюватися для ефективного працевлаштування молоді.

 

" " " "