Правова допомога доступна кожному.

671

Відпер консультацію юриста чи правника можна отримати, не виходячи з дому. У Хмельницькому центрі з надання безоплатної вторинної допомоги презентували платформу юридичних консультацій WikiLegalAid. Відтак, 13 грудня вона запрацювала у всіх регіонах України. Вона розрахована на активних користувачів мережі Інтернет і покликана давати дієві відповіді на актуальні правові питання. Наповнення даної платформи різноманітне і охоплює чимало правових галузей.

Судова практика, довідки та юридична інформація в одному додатку. 13 грудня у всіх регіонах України запрацювала безкоштовна юридична платформа. Раніше нею користувалися у закритому доступі і тільки фахові працівники. Тепер кожен має можливість нею скористатися, достатньо підключення до мережі Інтернет. Відтак, у вашому смартфоні буди цілодобовий персональний юрист чи правник.

Нині у платформі розміщено 1400 консультацій.  Вони охоплюють найактуальніші правові питання. Зазвичай вони стосуються адміністративних, сімейних, трудових та цивільних галузей права. Та, головне, там присутній перелік необхідних документів і розгорнута інструкція подальшого їх використання.

Наповнення платформи відбувалося за потребою громадян. За минулий рік до центру з надання безоплатної правової допомоги звернулося майже 25 тисяч громадян. Найбільше їх хвилювали питання сільськогосподарського права та соціального захисту населення. Із початком опалювального сезону кожен четвертий звертається за роз’ясненням щодо отримання субсидії. І щоб не вичікувати довжелезних черг, усю інформацію тепер можна знайти онлайн.

Також система дозволяє юристам зі всієї країни обмінюватися досвідом та практичними досягненнями. Нею будуть користуватися і у навчальних цілях студенти-правники та правозахисники. І, звісно, за потребою – кожен громадянин України.

" " " "